fbpx
Kategóriák
Uncategorized

Hogyan lehet a pattanásokat természetesen a fekete bőrön kezelni

Hogyan lehet a pattanásokat természetesen a fekete bőrön kezelni

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A pattanások minden bőrhangban gyakori probléma. A sötét bőrű embereknek azonban eltérő aggodalmak lehetnek a pattanások kezelésével kapcsolatban, ideértve az acne utáni sötét foltok megelőzését is.

Egy 2010 -es tanulmány szerint a pattanások gyakoribbak az afro -amerikai nőkben, mint az ázsiai, a kontinentális indián és a kaukázusi nőkben.

Bizonyos populációknak is nagyobb a fennmaradó sötét foltok kockázata, hogy a pattanásokból hiperpigmentációnak nevezik.

A pattanásokkal rendelkező különféle csoportok 2014. évi tanulmánya megjegyezte, hogy a fekete nők több mint kétharmada a pattanásokból származó gyulladás utáni hiperpigmentációt tapasztalt, és jelentős aggodalmakkal bírt.

Míg a pattanások okozó mögöttes folyamatok mindenki számára megegyeznek, hogyan különbözhetnek a pattanások és a kezelések, hogy az ember megpróbálja a bőrt.

Ez a cikk azt tárgyalja, hogy mennyire hatékony a pattanások természetes kezelése a fekete bőrön, és felsorol néhány olyan terméket, amelyet figyelembe kell venni. Ez magában foglalja az életmód megváltoztatását is, amelyet egy személy megpróbálhat, és mikor kell orvoshoz fordulni a pattanásokról.

Gyors linkek

  • A legjobb bio teafaolaj: természetes gazdagság Organic teafaolaj
  • A legjobb cink -kiegészítő: Naturemame cink -kiegészítők
  • A legjobb megfizethető citromsav -kezelés: Iberia citromlé
  • A legjobb aloe vera tisztítószer: Aloderma arctisztító

Természetes kezelések

Különböző létezik Természetes pattanások kezelése Az ember kipróbálhatja a bőr hidratálását, a baktériumok elpusztítását és a gyulladás csökkentését.

Teafaolaj

A teafaolajnak antimikrobiális tulajdonságai vannak, amelyek segíthetnek elpusztítani a gyulladáshoz és a pattanásokhoz hozzájáruló baktériumokat. A 2012. évi áttekintés kimondja, hogy a terpinen-4-ol-tartalma-antimikrobiális és gyulladásgátló vegyület-hasznos lehet a pattanásokhoz.

A 2015 -ös áttekintés és egy 2017. évi kísérleti tanulmány megállapította, hogy a teafaolaj csökkentheti a pattanások foltjait az enyhe vagy közepes pattanásokkal rendelkező embereknél. A teafaolaj hasonló számú mellékhatást okozott, mint más kezelések, de a tanulmány résztvevői jól tolerálták. Az American Academy of Dermatology Academy (AAD) szerint a fekete bőrnél < A fekete bőrnek szintén nagyobb a gyulladás utáni hiperpigmentáció kockázata, amelyet a bőr sérülései okoznak.

A kiegészítő és integráló egészséggel foglalkozó Nemzeti Központ (NCCIH) azonban kijelenti, hogy további kutatásokra van szükség annak meghatározására, hogy a teafaolaj mennyire hatékony a pattanásokhoz.

Az ember meg akarja tesztelni a teafaolajat egy kis bőrterületen, mielőtt azt a pattanásokra alkalmazná, mivel az NCCIH figyelmezteti, hogy néhány embernél érintkezési dermatitist okozhat.

Az ember teafaolajat alkalmazhat foltkezelésként, vagy választhat olyan bőrápolási termékeket, amelyek teafaolajat tartalmaznak.

Legjobb teafaolaj: Természetes gazdagság Organic Tea Tree Oil

  • Ár: 14,50 USD
  • térfogat: 1 folyékony uncia (fl oz)

A természetes gazdagság ezt az ökológiai teafaolajat ajánlja pattanásokkal, sportoló lábával, gyűrűhernyóval vagy körömgomba esetén.

A társaság azt is ajánlja, hogy korpás, száraz bőrű és testszaggal rendelkezzen.

A vállalat azt írja, hogy ez a termék mentes adalékanyagoktól, és az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) ezt a terméket organikus tanúsította.

Az embernek össze kell kevernie ezt az olajat hordozóolajjal, például jojobaolajjal vagy kókuszdióolajjal, mielőtt a bőrükre felhordja.

profi

  • Néhány kutatás azt sugallja, hogy a teafaolaj előnyei pattanások
  • Könnyen alkalmazhatók
  • Általában jól tolerálható

hátrányok

  • Néhány emberben bőrreakciókat okozhat
  • A hordozóolajjal kell keverni

Az 1 fl oz palack 14,50 dollárba kerül.

üzlet most

cink

A cink az egyik legszélesebb körben vizsgált természetes pattanás kezelése. Alapvető ásványi anyag, amelyet egy személynek több fontos funkcióra van szüksége, például:

  • Immunrendszer
  • Seb gyógyítás
  • A terhesség alatti növekedés és fejlődés a terhesség alatt , A gyermekkor és a serdülőkor

Néhány 2014 -es kutatás azt sugallja, hogy a pattanások szintje alacsonyabb lehet a pattanásokkal küzdő embereknél.

Az ember megszerezheti a cinkt az étrendjéből, de cink -kiegészítőket is szedhetnek, vagy aktuális cinktermékeket alkalmazhatnak pattanások kezelésére. A

cink a pattanások számára előnyös lehet annak gyulladásgátló tulajdonságai és a faggyok termelésének csökkentése miatt. Nem ismert, hogy hiperpigmentációt okoz.

Vita folyik arról, hogy az orális vagy aktuális cink hatékonyabb -e a pattanások tisztításában.

Egy másik 2014 -es tanulmány kimondja, hogy az orális cink -szulfát hatékonyabb lehet a súlyos pattanásoknál, mint a közepes vagy enyhe pattanások, de gyakran émelygést, hányást, an hasmenés. A szerzők azt is írják, hogy nem világos, hogy mennyire hatékony a topikális cink -szulfát a pattanásokra.

Az embernek új kiegészítő szedése előtt kell beszélnie egy orvossal, és soha nem haladja meg az ajánlott adagot.

Az embernek orvossal vagy bőrgyógyászkal is beszélnie kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az igényeikhez a legbiztonságosabb cinkkezelést választják.

A legjobb cink -kiegészítés: Naturemade cink -kiegészítők

  • Ár: 4,49 USD
  • Dózis: 30 mg /li>

A vállalat azt állítja, hogy ez a cink -kiegészítő támogathatja az immunrendszert és az egészséges bőrt.

Azt javasolja, hogy egy személyt vegyen be egy tablettát naponta élelmezéssel és vízzel, és azt állítja, hogy ez a kiegészítő nem tartalmaz mesterséges ízeket, tartósítószereket vagy glutént.

A természetes cink -kiegészítők tablettánként 30 mg cinkt tartalmaznak.

A Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) kijelenti, hogy a napi cink ajánlott 8 mg felnőtt nőstények és 11 mg felnőtt férfiak esetében. A felső határ 40 mg felnőttek számára.

Mivel ez a kiegészítő több, mint az ajánlott napi cinkmennyiség, akkor a legmegfelelőbb az emberek számára, akik tudják, hogy a cinkszintje alacsony. A túl sok cink szedése veszélyes lehet.

Az embernek együtt kell működnie egy orvossal annak meghatározásában, hogy van -e cinkhiánya, és biztosítja, hogy a cink -kiegészítők biztonságosak legyenek, mivel kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, és mellékhatásokat okozhatnak.

profi

  • Megfizethető
  • Néhány kutatás bemutatja a cink előnyeit a pattanások számára
  • gluténmentes
  • < Li> Az Egyesült Államok Pharmacopeia (USP) tesztelése

Hátrányok

  • Több mint az ajánlott napi mennyiség
  • Szonthatásokat okozhat
  • kölcsönhatásba léphet a gyógyszeres kezeléssel

A 100-tabletta palack 4,49 dollárba kerül.

Vásároljon most

citromsav

citromsav, a legelterjedtebb a citrusfélékben, például a narancsban és a citromban, segíthet csökkenteni a pattanások elváltozásait egyes emberekben. Egy 2016. évi tanulmány azt sugallja, hogy segíthet megölni bizonyos pattanások baktériumokat.

Bár kevés kutatás folyik arról, hogy a citromsav megtisztíthatja -e a pattanásokat, az emberek megpróbálhatják a citromlevet közvetlenül a pattanásokra. Mivel a citromlé savas összehúzó, ez elősegítheti a túlzott olaj eltávolítását a bőrből.

A citromlé fitophotodermatitist okozhat, amely egy olyan dermatitisz, amely akkor alakul ki, amikor az ember bőrének bizonyos növényvegyületei a napfényre reagálnak. Mint ilyen, ez lehet a legjobb, ha egy személynek éjjel kell alkalmaznia a citromsav -termékeket, és napfényvédőt viselnie.

A legjobban megfizethető citromsav -kezelés: Iberia citromlé

  • Ár: 3,99 USD
  • Kötet: 32 fl oz

A citromlé nagyon megfizethető, és szupermarketekben és online elérhető.

Ez az iberia citromlé 187 teáskanál adagot tartalmaz. Az ember citromlevet alkalmazhat a pattanásokra, és rövid ideig hagyhatja, mielőtt lemossa.

Az ember hígíthatja a citromlevet, ha aggódik a bőrirritáció miatt.

Ha bőrirritáció fordul elő, akkor az embernek abba kell hagynia a citromlé használatát a pattanásokon, és konzultáljon orvoshoz.

profi

  • megfizethető
  • széles körben elérhető
  • természetes

COSS //

  • Irritációt okozhat
  • Napérzékenységet okozhat

A 32 fl oz üveg citromlé 3,99 dollárba kerül.

üzlet most

aloe vera

aloe vera olyan növény, amely vastag, fogazott levelekkel rendelkezik, amelyek tiszta gélt tartalmaznak. Az emberek a gélt közvetlenül a bőrükön használhatják, ha az gyulladt vagy irritálódik.

A 2015-ös tanulmány azt mutatja, hogy az Aloe Vera antibakteriális, antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek előnyösek lehetnek az emberek számára, akiknek pattanása van.

Egy ember kombinálhatja az aloe verát más pattanásokkal, például a tretinoinnal. Egy 2014. évi tanulmány megállapította, hogy a tretinoin és az aloe vera gél kombinálása szignifikánsan hatékonyabb volt a pattanások elváltozásainak csökkentésében, mint önmagában a tretinoin.

Az aloe nagyon szelíd a bőrön, és minden bőrtípushoz alkalmas.

A legjobb aloe vera tisztítószer: aloderma arctisztító

  • Ár: 14,99 USD
  • Kötet: 3,5 oz

Ez az Aloe Vera tisztítószer érzékeny bőrre alkalmas, és 76% friss és organikus aloe veralevet tartalmaz.

aloederma azt írja, hogy ez a tisztítószer eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajat, és védi a sérült bőrt. Ez olyan emberek számára előnyös lehet, akiknek a pattanása még rosszabbá teszi a zsíros bőr.

A vállalat szerint ez a termék USDA-tanúsítvánnyal rendelkező Organic, és az aloe betakarítása után 12 órával palackozza az aloe vera termékeit, hogy biztosítsa a frissességet. A társaság azt írja, hogy ez a tisztítószer nem tartalmaz parabént, GMO -kat, szulfátokat vagy alkoholt. Ez is vegán és kegyetlenség.

pros

  • Az érzékeny bőrre alkalmas
  • csökkentheti a felesleges olajat
  • Finoman tisztítja a bőrt
  • megfizethető

COSS

  • Nem tartalmaz 100% aloe vera -t

Egy személy vásárolhat egy 3,5 oz -os csövet. az Aloderma arctisztítójának 14,99 dollárért.

üzlet most

életmód -változások

Az Amerikai Dermatológiai Akadémia (AAD) a következő életmód -gyógyszereket javasolja a színes pattanások elleni küzdelemhez:

  • Kezelje meg a kezelést A pattanások a lehető leghamarabb a sötét foltok megelőzésére.
  • Használjon hajolajat csak a fejbőr közepén. A hajolajok pattanásokat okozhatnak a hajvonalon és a homlokon.
  • Ne érintse meg a hajat, majd érintse meg az arcát, mivel ez a hajolajat a bőrön kaphatja meg, eltömődve a pórusokat.
  • Kerülje el a nehézolajokat vagy shea vajat tartalmazó bőrápolási termékeket a pattanásokra hajlamos területeken.
  • Válasszon olajmentes bőrtermékeket, amelyeket „nem-komeogénnek” jelölnek, mivel ezek kevésbé valószínű, hogy eltömítik a pórusokat.
  • Kerülje el a pattanások pattanását, mivel ez súlyosbíthatja a gyulladást, és hegesedést és sötét foltokat okozhat.
  • Csak a nem-szerkesztenikus smink használata.
  • Gyakran mossa le a sálakat, a kalapokat és bármi mást, amely érintkezésbe kerül az arccal vagy a hajjal.

Használjon fényvédőt

A sötét foltok sok okból is megjelenhetnek a bőrön. A sötét bőrű emberek gyakran észreveszik ezeket a foltokat egy kisebb bőrkárosodás után, például pattanásfoltot vagy más bőrirritációt.

A fényvédő alkalmazása a bőrre megakadályozhatja